04-06-2007 Bundaberg

Moeilijke start 2007

Net van start voor een rondreis door Australië, Jacquelines moeder was al opgenomen in het ziekenhuis voor een heupfractuur, kregen we het bericht dat haar vader plotseling was overleden. Uiteraard hebben we meteen alle treinreizen en hotels afgezegd en hebben we een vliegticket naar NL gekocht.

 

In de tussentijd kan ik nog snel even naar de boot om de rugzakken van de goede inhoud te voorzien en op dinsdagavond 16 januari komen we aan op Schiphol.

 

De begrafenis kon een dag uitgesteld worden zodat we nog afscheid van Pa hebben kunnen nemen. Met Ma gaat het ondertussen helemaal niet goed en ze komt op een palliatieve kamer te liggen. Na precies zes weken moet ze de strijd opgeven en ze overlijdt in aanwezigheid van haar kinderen met hun echtgenoten. Uiteraard brengen deze schokkende gebeurtenissen een hoop met zich mee. Er moet  emotioneel een hoop verwerkt worden en daarnaast komen er praktische dingen op je af.

 

We vliegen pas op 23 mei terug dus er is tijd om een aantal zaken op ons te nemen. Er is veel te doen in de flat en Jacqueline heeft hier haar handen aan vol.

 

Ik heb het geluk dat ik weer aan de slag kan bij Philips en dat brengt het normale leven weer op gang. Hopelijk heb ik het project van Cees en Elsa weer een beetje mee de goede kant op geholpen. De warme reacties van vrienden en vriendinnen doen veel goed en het leven in Nederland gaat zo snel en intensief dat we hier vanzelf in meegesleurd worden.

 

Buiten alle ellende hebben we ook de  nodige verzetjes, carnaval, PSV kampioen, een bijzondere Koninginnedag,

 

Jacqueline gaat vaak in haar eentje fietsen om haar zinnen te verzetten, de vele uitjes met Elly, en iedere woensdag iets leuks doen met Rita. En niet te vergeten de ontelbare telefoontjes met Rita. Er ging geen dag voorbij of die twee zussen hadden wel op de een of andere manier contact. We hebben de banden weer aangehaald met neven en nichten. Helaas zijn we niet bij iedereen langs geweest maar een volgende keer beter.

 

Jacquelines broer Kees gaat samen met Wim (en dat is dan weer de man van onze webmaster Janny) een fietstocht van 2800km van Nuenen naar Santiago de la Compostella maken. Er wordt veel getraind en de zondagen ga ik vaak met ze mee.

 

Gelukkig ben ik niet vergeten mijn mondstuk mee te nemen en zo kan mijn oude trompetje ook weer eens uit het stof. Ik vind een fantastische blaaskapel, de Tweedracht, waarin alleen maar hooggetalenteerde muzikanten spelen. Helaas hebben hun talenten vaak niets met muziek te maken maar gezellig was het wel. Voor ons was het een fijne uitlaatklep en we hebben er een aantal bijzonder fijne muziekmaatjes bij en vele leuke herinneringen.

 

Inmiddels hebben wij de zaken in Eindhoven afgerond, is er weer uitgebreid afscheid genomen (het lijkt wel steeds moeilijker te worden), en zijn we na een vermoeiende reis weer op de Mary-Eliza. De boot ziet er goed uit en alles werkt nog. Dit mede dankzij Irene en Duncan die een oogje in het zeil gehouden hebben.

 

Er moeten een aantal klussen gedaan worden en we moeten nog uit het water om een aantal werkzaamheden onder de waterlijn te doen. Over een week of vier willen we weer varen. Hopelijk komt er volgende keer weer een vrolijker verslag en Janny is volop bezig onze site een andere aanblik te geven.

 

Het is de bedoeling dat we noordwaarts gaan binnen het Great Barrier Reef om dan over te steken naar de Louisiades (PNG) en dan weer richting Brisbane te gaan om alsnog ons reisje door Australië te doen.

 

Uiteraard wordt jullie uitgebreid verslag gedaan.

 

Hartelijke groeten uit Bundaberg,

 

Rob en Jacqueline

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer